Pro sledování blogů se musíš přihlásit.
Pokud nemáš účet, zaregistruj se.
Batohy už dávno nejsou pouze sportovním doplňkem či nezbytným zavazadlem pro studenty. V dnešní době jsou stylové dámské batohy běžnou součástí módního světa a dají se nosit i k šatům, přičemž dokážou...
Rok 2023 byl pro značku PRM rokem zásadních změn a úspěchů, které upevnily její postavení na trhu luxusního streetwearu a high-fashion módy. Otevření prvního konceptu prodejny PRM ve Varšavě, v prestižní...
Připoj se k nám a SLEDUJ své OBLÍBENÉ BLOGY, piš PRO BLOGERKY, získej hodnotné dárky či pozvání na zajímavá setkání a buď součástí největšího dynamického obsahu. Stačí se jen zaregistrovat...
Krémová špenátová polévka se smetanou se u nás doma řadí mezi jednu z nejoblíbenějších polévek. Jemná a plná chuti – přesně o tom je tato jednoduchá polévková lahůdka. Krémová špenátová polévka se smetanou vám nezabere mnoho času… a vlastně ani ingrediencí. 🙂 The post Krémová špenátová...
Věděli jste, že květen je ve znamení takzvané májové brynzy – nejjemnější, delikátní? Byl by hřích si z takové lahůdky něco nepřipravit. Proto se vrhneme po italské rizotové klasice a uvidíte, že to bude naprosto báječný zážitek. Brynzové rizoto je skvost. Nemusíte se ale bát. Brynzové rizoto si...
Kdy? Od 10. do 14. března 2024 - na začátku Ramadánu (památky jsme měli pro sebe) Kdo? My 3 - já, manžel a náš 1,5 roční syn Bárt Kam? do Ammánu letecky, pak půjčení auta (economycarrentals.com) a cesta vlastní osou po Jordánsku - Petra, Wadi Rum, Rudé moře, Mrtvé moře, Madaba, Ammán - > domů...
Požadovanou surovinu rozmixujeme společně se slunečnicovým olejem a dáme do kastrůlku "vařit". Množství je individuální, samozřejmě toho oleje potřebujete alespoň na zakrytí suroviny :-) ale dělám jak z 300ml, tak i z 150ml pro větší koncentraci (nebo v případě opravdu speciálních olejů, které...
Fajn recept, další do party na zdělání cuket :-) Cukety si nastrouháme nahrubo, necháme chvilku pustit vodu a vymačkáme. Do mísy k ní přidáme vejce (2 ks na 2 cukety, asi 1kg), lžíci mouky, osolíme, opepříme...můžeme přidat grilovací bylinky, nebo nějakou čerstvou. Dobře promícháme, můžeme...
Pokud chceme fokáču opravdu hezky vysokou, děláme z dvojnásobné dávky. 500 ml vlažné vody ve které si rozpustíme 2-3 tablety živočišného uhlí, přidáme 550g hladké mouky, 10g čerstvého droždí, 2PL soli, 1KL cukru a 2PL olivového oleje, v robotu propracujeme několik minut a dáme kynout 1hod,...
Jehněčí maso si nakořeníme šalvějí, česnekem, římským kmínem, směsí ras al hanout, tymiánem... a vše pořádně vmasírujeme do masa, přendáme do pekáče s trochou kořenové zeleniny, podlijeme lahví vína a pečeme kůží nahoru, zakryté na 160°C 3 hodinky. Jakmile se nám začne maso rozpadat dáme si...
Začneme tím, že si upečeme kachnu, nasolenou a okmínovanou pečeme zakrytou na 190°C 2,5hod, poté odkryjeme a jen dopečeme na kůžičku 30min na 250°C. Malinko ji podlijeme na začátku vínem. Když nám kachna trošku vychladne natrháme maso a vybereme kůstky. V rendlíku si ohřejeme vymačkané...
Na kachních prsou si nařežeme kůži do mřížky, osolíme, opepříme a uděláme na studené pánvi z každé strany 3minutky. Necháme chvilku odpočinout a poté nakrájíme na tenké plátky. Přes pečící papír je rozklepeme dnem hrnce na co nejtenčí plátky a dáme stranou. Do pánve s výpekem přidáme nasekaný...
Brzlík si namočíme třeba na 2 hodinky do vody aby se vyčistil, slijeme a dáme do studené vody s bouquet garni, jakmile se začne voda vařit stáhneme a necháme 10 minut vařit. Slijeme a necháme vychladnout, poté stáhneme vrchní blánu co to jde a brzlík vložíme do nějaké nádoby/krabičky, kterou...
Slávky si očistíme a probereme, ty které nejsou zavřenou zkusíme "probudit" poklapáním nože na skořápku. Pokud se nezatáhne, tak vyhazujeme. Do hrnce dáme decku vody, decku bílého vína, můžeme i kořenovku kort pokud máme nějaký zbytek... bobkový list a nové koření. Jakmile začne voda vřít, vhodíme...
Lososa zbavíme kůže a nakrájíme na půl filety :-) Připravíme si marinádu: sojová omáčka, lžička medu, lžička yuzu, trošku rybí omáčky a trošku vinného octa. Do marinády vložíme lososa a necháme 30 minut. Na tácek si nasypeme sezam a černuchu a lososa ve směsi zlehka obalíme, zprudka smažíme...
Na krém s tonkou vyšleháme do pěny 4 žloutky a 40g cukru. Svaříme si z dalších 50g a vody cukrový sirup, jen necháme projít varem a je to. Sirup pomalu přilejeme ke žloutkům a poté i 500g mascarpone. Dochutíme vanilkou, nastrouhanou tonka fazolí a klidně i Cointreau. Vyšleháme hladký krém a...
Šunku si nařežeme na kůži do mřížky a připravíme si marinádu. Já jsem chtěla aby šla šunka do sladka, takže jsem použila trošku směsi na stifado (je tam skořice, nové koření, hřebíček...), lžíci dijonské hořčice, lžičku medu, koření 5ti vůní, česnek, sůl a pepř. Maso pořádně potřeme marinádou,...
Vajíčka si můžeme klidně udělat až dva dny dopředu, jen je 3 minutky povaříme ve vroucí vodě se lžící octa. Každé si vyklopíme do mističky, tak se mnohem lépe pracuje a opatrně vkládáme do vroucí vody, kde jsme si udělali menší vír. Vyndáváme děrovanou sběračkou a necháme vychladnout na ubrousku,...
Původně jsme měli jet na moře pozorovat velryby, ale bohužel nám štěstí nepřálo. Společnost provozující whalewatching v Impérii zrušila všechny pro nás dostupné termíny. A tak jsme strávili několik dní na plážích v Itálii, ve francouzském Nice a na skok jsme zajeli do Monaka. Nebylo tak špatné změnit...
Trhanec dokáže být naprosto strhujícím gastronomických zážitkem. Lehce zkaramelizovaný, nadýchaný a křehký vám dokáže zlepšit start každého dne. Nebo si jej dopřejte třeba jako příjemný dezert po obědě. Dřív mi přišla vlastně jako taková zhýralost potrhat tak lahodnou a křehkou palačinku. Jenže...
Tak toto je úplná klasika, na ktorú mám pre vás... The post Moravské koláče, ktoré sa vždy podaria first appeared on Lapetit....
Všechny diskuze
Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.