Pro sledování blogů se musíš přihlásit.
Pokud nemáš účet, zaregistruj se.
Batohy už dávno nejsou pouze sportovním doplňkem či nezbytným zavazadlem pro studenty. V dnešní době jsou stylové dámské batohy běžnou součástí módního světa a dají se nosit i k šatům, přičemž dokážou...
Rok 2023 byl pro značku PRM rokem zásadních změn a úspěchů, které upevnily její postavení na trhu luxusního streetwearu a high-fashion módy. Otevření prvního konceptu prodejny PRM ve Varšavě, v prestižní...
Připoj se k nám a SLEDUJ své OBLÍBENÉ BLOGY, piš PRO BLOGERKY, získej hodnotné dárky či pozvání na zajímavá setkání a buď součástí největšího dynamického obsahu. Stačí se jen zaregistrovat...
Požadovanou surovinu rozmixujeme společně se slunečnicovým olejem a dáme do kastrůlku "vařit". Množství je individuální, samozřejmě toho oleje potřebujete alespoň na zakrytí suroviny :-) ale dělám jak z 300ml, tak i z 150ml pro větší koncentraci (nebo v případě opravdu speciálních olejů, které...
Fajn recept, další do party na zdělání cuket :-) Cukety si nastrouháme nahrubo, necháme chvilku pustit vodu a vymačkáme. Do mísy k ní přidáme vejce (2 ks na 2 cukety, asi 1kg), lžíci mouky, osolíme, opepříme...můžeme přidat grilovací bylinky, nebo nějakou čerstvou. Dobře promícháme, můžeme...
Pokud chceme fokáču opravdu hezky vysokou, děláme z dvojnásobné dávky. 500 ml vlažné vody ve které si rozpustíme 2-3 tablety živočišného uhlí, přidáme 550g hladké mouky, 10g čerstvého droždí, 2PL soli, 1KL cukru a 2PL olivového oleje, v robotu propracujeme několik minut a dáme kynout 1hod,...
Jehněčí maso si nakořeníme šalvějí, česnekem, římským kmínem, směsí ras al hanout, tymiánem... a vše pořádně vmasírujeme do masa, přendáme do pekáče s trochou kořenové zeleniny, podlijeme lahví vína a pečeme kůží nahoru, zakryté na 160°C 3 hodinky. Jakmile se nám začne maso rozpadat dáme si...
Začneme tím, že si upečeme kachnu, nasolenou a okmínovanou pečeme zakrytou na 190°C 2,5hod, poté odkryjeme a jen dopečeme na kůžičku 30min na 250°C. Malinko ji podlijeme na začátku vínem. Když nám kachna trošku vychladne natrháme maso a vybereme kůstky. V rendlíku si ohřejeme vymačkané...
Na kachních prsou si nařežeme kůži do mřížky, osolíme, opepříme a uděláme na studené pánvi z každé strany 3minutky. Necháme chvilku odpočinout a poté nakrájíme na tenké plátky. Přes pečící papír je rozklepeme dnem hrnce na co nejtenčí plátky a dáme stranou. Do pánve s výpekem přidáme nasekaný...
Brzlík si namočíme třeba na 2 hodinky do vody aby se vyčistil, slijeme a dáme do studené vody s bouquet garni, jakmile se začne voda vařit stáhneme a necháme 10 minut vařit. Slijeme a necháme vychladnout, poté stáhneme vrchní blánu co to jde a brzlík vložíme do nějaké nádoby/krabičky, kterou...
Slávky si očistíme a probereme, ty které nejsou zavřenou zkusíme "probudit" poklapáním nože na skořápku. Pokud se nezatáhne, tak vyhazujeme. Do hrnce dáme decku vody, decku bílého vína, můžeme i kořenovku kort pokud máme nějaký zbytek... bobkový list a nové koření. Jakmile začne voda vřít, vhodíme...
Lososa zbavíme kůže a nakrájíme na půl filety :-) Připravíme si marinádu: sojová omáčka, lžička medu, lžička yuzu, trošku rybí omáčky a trošku vinného octa. Do marinády vložíme lososa a necháme 30 minut. Na tácek si nasypeme sezam a černuchu a lososa ve směsi zlehka obalíme, zprudka smažíme...
Na krém s tonkou vyšleháme do pěny 4 žloutky a 40g cukru. Svaříme si z dalších 50g a vody cukrový sirup, jen necháme projít varem a je to. Sirup pomalu přilejeme ke žloutkům a poté i 500g mascarpone. Dochutíme vanilkou, nastrouhanou tonka fazolí a klidně i Cointreau. Vyšleháme hladký krém a...
Šunku si nařežeme na kůži do mřížky a připravíme si marinádu. Já jsem chtěla aby šla šunka do sladka, takže jsem použila trošku směsi na stifado (je tam skořice, nové koření, hřebíček...), lžíci dijonské hořčice, lžičku medu, koření 5ti vůní, česnek, sůl a pepř. Maso pořádně potřeme marinádou,...
Vajíčka si můžeme klidně udělat až dva dny dopředu, jen je 3 minutky povaříme ve vroucí vodě se lžící octa. Každé si vyklopíme do mističky, tak se mnohem lépe pracuje a opatrně vkládáme do vroucí vody, kde jsme si udělali menší vír. Vyndáváme děrovanou sběračkou a necháme vychladnout na ubrousku,...
Skvělé těsto na briošky, tvar podle potřeby, tentokrát zajíc na Velikonoce. Rozetřeme si v mističce 30g droždí a lžičku cukru na kašičku, necháme 15 minut na teplém místě. Odvážíme si 0,5kg hladké mouky a 50g cukru do mísy robota. Odlijeme si 200ml podmáslí, přidáme 80g másla a necháme...
Efektní pohoštění pro nějakou bandu... Maso dle výběru - hodí se kuřecí, krůtí, vepřové - nakrájíme na plátky, my použili květovou špičku která je libová jako kýta, ale má i vrstvu tuku který se hezky vypekl pro kluky... pro holky bych klidně vzala jen kýtu, s těmi všemi dipy si myslím, že...
Cassoulet je tradiční specialita z jihu Francie, v Toulouse je nesmírně oblíbená, tam si jí můžete dopřát v nějaké restauraci. A nebo ideálně v malých vesničkách kolem Toulouse, zdejší atmosféra vás nadchne... žádný turistický ruch, skvělý lidé, víno, podnebí a jídlo :-))) Začneme s fazolemi,...
Začneme přípravou zeleniny, kterou budeme dávat do terinky a kterou si musíme spařit nebo prostě udělat na skus... a zde se meze nekladou, já jsem zvolila mrkev a hrášek ale mohla by to být klidně cuketa, fazolkové lusky, klidně sušená rajčata, jarní cibulka, romanesco, olivy... cokoliv co máte...
Na salát Nicoise je receptů jako máku, každý je ten pravý a autentický a všichni nejlépe ví, co do něj patří a co ne :-) ...Takže si ho udělejte především tak, aby vám chutnal! Například já dělám vyložené dva přešlapy, a to že dávám tuňáka i ančovičky, mělo by se vždy dávat jen jedno z...
Žabky očistíme a odkrojíme horní běhy, mělo by nám zůstat jen tělíčko od pasu dolu. Pokud je už takto připravené nemáme od výrobce, často jen stačí vybalit z jednotlivých obalů a nechat pomalu rozmrznout v lednici. Doporučuje se nechat je povolit v mléce aby se nenarušila svalová vlákna. Já...
Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.